London, middag på Abbey Road Studios och Philips TV + Bowers Wilkins

Dagen började väldigt tidigt hemma i Stockholm. En sådan typisk morgon då allt man helst inte vill ska hända under en flygdag, händer. Jag spiller en stressad cappuccino över min redan lätta packning, jag hittar inte mitt pass som jag vet att jag kvällen innan ja, precis där man lägger det för att inte tappa det. Efter mycket om och men sitter jag tillslut med chaufför till flygplatsen och hinner äntligen låta det sjunka in att jag ska få besöka staden som jag så länge ansåg vara mitt andra hem, London. Jag i mitt yrke, ska plötsligt hit för att arbeta. Stressen släpper och jag börjar fantisera om hur detta dygn kommer att se ut, men jag hade omöjligt kunna föreställa mig att den skulle innefatta så många oförglömliga ögonblick som den gjorde. Låt mig berätta varför.

Jag är på plats för att möta designteamet bakom den kommande lanseringen av Philips TV + Bowers Wilkins. Två av våra största producenter av både bild och ljud har förenats och skapat en produkt som förenar klass, kvalitet och historia i ett. Där man har hyllat och respekterat vad förstklassig bild och ljud behöver för verktyg för att få upplevas såsom den bör.

“Det är en kombination av elegant, Europeisk design, perfekt ackompanjerad av högkvalitativa material. Rent tekniskt så är det en produkt med en bildkvalitet och ljud i absolut världsklass” - Andy Kerr, Senior Product Manager Bowers & Wilkins

När jag kliver in på i lobbyn på White City House, en del av Soho House möts jag av en grupp män som får man att undra om jag verkligen hamnat på rätt hotell. Det är som att jag kliver rakt in i en plåtning av Vouge Homme. Internationella ansikten jag känner igen som blivit influgna från hela världen, och jag? Jag stryker längst med väggen och lekar med tanken, att det trots allt måste vara denna grupp jag ska mötas upp om exakt 10 minuter för att sedan bli eskorterade till Abbey Road Studios för middag.

Mycket riktigt så var det så. Den här gruppen av stilikoner, fotografer, redaktörer och modeller var här för att ta del av samma upplevelse. Förvånad? Ja absolut, att se några av våra stora namn inom mode för en tillställning av teknik var inte det första, eller andra, jag hade räknat med att möta. Fördomsfullt, förmodligen. Är jag glad att jag hade fel från början? Absolut. 10 minuter har nu gått sen första mötet, jag är ombytt, tillbaka i lobbyn och utanför ingången står nu en helt tåg av lyxåk med tillhörande chaufför som hämtar upp oss.

IMG_4489.jpg
IMG_4484.jpg
IMG_4491.jpg
IMG_4493.jpg
IMG_4500.jpg
IMG_4507.jpg
IMG_4511.jpg
IMG_4514.jpg
IMG_4517.jpg
IMG_4522.jpg
IMG_4537.jpg

Det är faktiskt inte förrän vi är framme, som vi inser att tanken vi gemensamt knappt vågade tänka faktiskt stämmer. Vi befinner oss plötsligt i en av dom mest ikoniska byggnader inom kultur och musik. Byggnaden är omringad av fotografer och vakter, och plötsligt öppnas grindarna för oss.

Vi kliver alltså in i studion där The Beatles skapade albumet “Abbey Road”. Här har magi även skapats med Aretha Franklin, Sir Cliff Richard, Pink Floyd och många många fler. Man inser snabbt att det är allvar, den produkt som snart ska komma att presenteras, är en produkt som redan nu har min respekt.

IMG_4538.jpg
IMG_4542.jpg
IMG_4547.jpg
IMG_4563.jpg
9.jpg

Det vi alla är här för att få möta är alltså samarbetet mellan Philips TV och Bowers Wilkins, två jättar inom sina kategorier som tillsammans har tagit fram den perfekta produkten för det moderna hemmet. Fokuset väger lika tungt på tekniken som den gör på design.

“Bowers & Wilkins är dom absolut bästa i sin bransch, inte bara för det kvalitén av deras högtalare men även ett kvalitetssäkrat tillvägagångssätt för att uppnå det ljudet, vilket gjorde valet att ta kontakt med dom väldigt enkelt” - Rod White - Chefdesigner Philips TV

Philips OLED+ 903 TV är skapt för den som älskar bild, älskar ljud och älskar när det levereras på högsta nivå. Hela produkten känns medveten, genomtänkt och redan nu som en klassiker tack vare en tidlös design tänkt att fungera som en pjäs med eller utan teknik bakom sig.

Duon, Rod White från Philips TV och Andy Kerr från Bowers & Wilkins kunde redan nu även avslöja att det här bara är den första produkten av vad dom båda ser som ett långsiktigt samarbete. Något vi alla kan se fram emot att få ta del av för att fylla vardagen men det bästa av två världar för ljud, bild och ett smart hem.

MER INFO HITTAR DU HÄR

IMG_4577.jpg
IMG_4593.jpg
IMG_4600.jpg
IMG_4621.jpg
IMG_4628.jpg
IMG_4635.jpg
IMG_4637.jpg
IMG_4645.jpg