den som är den som är den

IMG_8538-2.jpg

Notis: I min trappuppgång har vi ett litet hemmabygge i form av bibliotek. Varje dag möter jag detta lilla lusthus mellan första och andra våningen. Det finns alltså någon, några, som rutinerat gå och uppdaterar detta utbud med tidningar, böcker, filmer och bäst av allt choklad. Jag menar allvar, det är lite för bra för att vara sant. Knyckte nu Ingar Bergman - Bilder.

Varför gör vi inte mer av detta? Hur många gånger har vi inte tänkt att man "borde" och det "vore ju kul om" och "tänk om" och även "åh när jag blir gammal ska jag". För det var vad jag tänkte, eller vad jag hoppades på. Att jag någon gång så gärna vill vara den personen som skapar ett bibliotek, bara för att. Eller vara den som kan ta hand om blommor. Eller vara den som vandrar, den som viker tvätten, betalar räkningar i tid, har ett landställe.

Har ni inte även tänkt tanken, förmodligen så otroligt många gånger om dagen, att det kommer situationer man vill hoppa in och vara en hjälpande hand. Man vill fråga hur en främling mår, man vill ta ett extra varv runt kvarteret för att hjälpa damen hem med matkassarna, bjuda en främling i kylan på en varm kopp kaffe, gå ut och äta en middag för sig själv.

Det är min största mardröm att inse att jag inte var den som var den som var den, som istället är fylld med tänk om. Saker man borde gjort, saker man borde ha sagt, saker man borde ha släppt. 

Det blir min höst. Jag ska bli den där, den som är den som är den.

IMG_8511-2.jpg