5 rätters, 17 öl, och en gurksoppa senare

Det är andra gången jag befinner mig i Skottland och jag kan verkligen inte få nog. Att dessutom få åka hit med ett gäng begåvade mat, kultur och dryckesnördar som en själv är dom ingredienserna som behövs för en helt och hållet lyckad upplevelse. Det är något skört, dyster och så otroligt vackert över både Edinburgh och Glasgow. Jag har rest längst kusten och bland dom skotska öarna som är en helt eget kapitel, men det är något lika magiskt med städerna.

Vi besökte Innis & Gunns egna krog som var en tidigare fabrik för en middag. Skottarna kan både äta och dricka dom, det kan jag lova er. Det slutade aldrig, aldrig komma in mat och dryck på bordet. Och medan vi blyga svenskar som annars har en tendens att springa rakt in i kaklet med tänderna först i vårt sätt att konsumera alkohol på resa eller helg såg ut som små nibblande änglar.

Efter middagen med bröderna åkte vi tillsammans till den stora festen för 500 inbjudan gäster i Glasgow och avslutade tillslut kvällen i hotellbaren. Tyvärr så kan skottarna inte göra cocktails, och det slutade mest med att vi en efter en bara satt och förundrades över hur man kan lyckas så illa med att få till klassiker efter klassiker. Men det gjorde givetvis ingenting med tanke på att övriga dygnet bestått av absolut förstklassig upplevelse av både mat och dryck.

IMG_1206.jpg
IMG_1209.jpg
 Ingen kan trender som självaste  Trend-Stefan

Ingen kan trender som självaste Trend-Stefan

 Stiliga Niklas Berglind

Stiliga Niklas Berglind

IMG_1238.jpg
 Min nya favoritfotograf när det kommer till mat -  Petter Bäcklund

Min nya favoritfotograf när det kommer till mat - Petter Bäcklund

IMG_1246.jpg
 Maten kom i fem omgångar varav en omgång bestod av rätter som fyllde hela bordet med tillhörande dryck

Maten kom i fem omgångar varav en omgång bestod av rätter som fyllde hela bordet med tillhörande dryck