Kära du

tisdag 12 april 2016 13:15

"Kära vän. Kära fiende. Kära kärlek. Kära sorg. 

Jag vet inte längre vad som smärtar mig mest. Att jag inte länge pratar med dig. Att du är det enda jag egentligen vill prata om. Att jag hatar att jag inte kan prata om något annat än dig, utan att ljuga. 

Vart jag än går känner jag din doft. Jag ser din nacke, din käke, din baksida, din profil. Men aldrig dig. Vart jag än går tittar jag upp, för det är den enda bild i förändring för jag står inte ut med minnena som bränt sig fast i den här jävla stan. I den här stan, i allt som är vaket, i varenda jävla dröm. För varje dag som går, är du en dag längre bort från mig. Jag gråter för att det gör mindre ont nu för varje ny morgon. Jag saknar dig. Jag saknar att sakna dig. Jag saknar att du saknar mig. Jag imploderar av detta, förstår du det?

Jag fullkomligt hatar dig. Så mycket att det gör det omöjligt att inte älska dig mer. Jag avundas dig, så mycket att jag vill vara allt du inte är. Kom så nära att du försvinner. Sluta existera i mitt kaffe, i mina lakan, i mitt skratt, i min luft. 

Din existens är fullkomligt meningslös, meningsfull. Avgörande. Vem är jag utan dig? 

Kära du. Du och jag."