Tydliggjort och underförstådd

EXPLICITuttryckligt, uttryckligen, tydliggjort

"Hur gärna han än hade velat, hade han inte kunnat förmå sig själv att ta kontroll över situationen. Allt han kunde styra var sin blick som vandrade på tå över kroppen som tyngde honom. Tiden stod inte still, men den gick bara framåt vid utandning. Han älskade honom. Det visste han redan, men vad kommer efter det. Vad kommer när någons kyssar får läpparna att försvinna i ett enda stort stick som sprider sig över resten av ansiktet. Domningar, men aldrig så närvarande och känslig som då. Vartenda andetag i takt med en stöt från hans kropp ilar från lungorna, genom strupen, kyler och värmer tungan i samma sekund och möter tillslut hans utandning. Han vill andas honom. Han vill ha honom i sig på alla möjliga sätt. Känna honom, smaka honom. Kroppen liknar allt mer vågor."

 

IMPLICITinte klart utsagd, underförstådd

"Fast, inte bunden. Kvar i viljan utan kraft, lamslagen av närvaro. Närvaron i ett synfält vandrande över siluetter, skuggor, utandning större än inandning. Tiden står inte still, tiden styrs av rörelse. Sekunderna kan bli långa som minuter, det styrs av oss. Hud som sover. Nyvaket knotter längst med allt han rör vid, bortdomnat, borta, men det enda som faktiskt känns. Saliv målat utanför linjerna, utanpå, inuti. Svävande bröstkorgar i takt och strupen ilar, tungan klappas, värmen töms och möts av nytt syre. Vårt syre. 

Kroppen släpas över vit bomull som hav. Stötande, lent, en lömsk ström under ytan, ett svalkande behag och det bränner."